Офіційний сайт ➡
Доцент, кандидат технічних наук, завідувач кафедри
Науковий керівник держбюджетної тематики «Сучасні фізичні методи аналізу продуктів і безпека праці на підприємствах харчової та фармацевтичної промисловості» (державний реєстраційний номер: 0124U004568)
Учений секретар спеціалізованої вченої ради Д26.058.02
Член редакційної колегії наукових видань «Наукові праці НУХТ», «Харчова промисловість».
Входить до складу робочої групи з питань розвитку бджільництва при Міністерстві аграрної політики та продовольства України (відповідно до додатку до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 04 жовтня 2021 року № 247 (у редакції наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 24 травня 2024 року № 1617))
Експерт конкурсу реімбурсація (конкурсний відбір наукових, науково-технічних робіт та проектів, які фінансуються за рахунок зовнішнього інструменту допомоги Європейського Союзу для виконання зобов’язань України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій “Горизонт 2020”) за напрямком наукові роботи: технічне і технологічне оновлення та розвиток агропромислового комплексу, органічне виробництво та продовольча безпека.
Освіта
Український державний університет харчових технологій (нині – НУХТ), спеціальність «Технологія бродильних виробництв і виноробства», кваліфікація: спеціаліст з технології бродильних виробництв і виноробства.
Закінчила аспірантуру за спеціальністю 05.18.07 – технологія продуктів бродіння. Тема дисертаційної роботи “Удосконалення технології пива з використанням фізико-хімічних методів”.
Вчений ступінь та звання
Кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.07 – «Технологія продуктів бродіння», 2005 рік.
Вчене звання доцента кафедри фізики присвоєно у 2014 році.
Досвід роботи
Стаж педагогічної роботи 22 рік – весь час у НУХТ.
Працює на кафедрі фізики з 1998 року, завідувачка кафедри фізики з 2017 року, з 1 липня 2024 року завідувачка кафедри фізики та професійної безпеки.
Науковий керівник держбюджетної тематики «Використання фізичних методів для інтенсифікації технологічних процесів та аналізу харчових продуктів» (державний реєстраційний номер: 0119U103162) (2019-2024 рр.).
Керівник держбюджетного наукового проекту «Розроблення методів контролю якості та безпечності продуктів бджільництва» (державний реєстраційний номер: 0122U001237).
Науковий керівник держбюджетної тематики «Сучасні фізичні методи аналізу продуктів і безпека праці на підприємствах харчової та фармацевтичної промисловості» (державний реєстраційний номер: 0124U004568) (з жовтня 2024 року).
Підвищення кваліфікації
Інститут післядипломної освіти НУХТ, «Використання хмарних технологій для дистанційного вирішення освітніх та наукових завдань» (сертифікат № 351/24д).
Онлайн-курс на освітній платформі Prometheus «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів» (сертифікат від 16.11.2022 р.).
Інститут післядипломної освіти НУХТ, «Складові успішної презентації» (сертифікат № 803/35, 2021 р.).
XI міжнародна науково-практична конференція «Methodological and attitudinal principles of classical science» (Швеція) (сертифікат від 14.03.2023 р.).
I міжнародна науково-практична конференція «Scientific strategies in the context of global challenges» (м. Варшава, Польща) (сертифікат № 23/2024 від 16.04.2024 р.).
Освітній онлайн-проект для викладачів “Курс PowerPoint” (27-28 жовтня 2020 р.) від JTI та UGEN у рамках проекту “TeachMeOnline 2.0”.
Clarivate, вебінари: «Web of Science Core Collection для ефективної наукової діяльності» (сертифікат від 5 травня 2022 року); «Інформація про гранти для наукової діяльності на ресурсах Clarivate (сертифікат від 7 вересня 2023 року); «Як підібрати видання до публікації» (сертифікат від 14 вересня 2023 року); «Авторські профілі науковця» (сертифікат від 21 вересня 2023 року); «Інтеграція платформ Web of Science та ProQuest» (сертифікат від 28 вересня 2023 року).
Нагороди
Почесна грамота НУХТ (2018 р.)
Диплом Міністерства аграрної політики та продовольства України (2018 р.)
Подяка Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації (2019 р.)
Подяка Ректора НУХТ (2021 р., 2024 р.)
Подяка МОН України (2023 р.)
Науковий та навчально-методичний доробок
Автор понад 300 публікацій (у тому числі 22-х патентів України, 1 вітчизняну монографію та 1 главу у закордонній монографії, 24 навчально-методичні праці).
Має 35 публікацій у журналах, що входять до наукометричних баз даних Scopus, Web of Science, Index Copernicus, GoogleScholar та ін.
Активно приймає участь у міжкафедральній науковій діяльності (співпрацює з викладачами кафедр: технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; технології хлібопекарських і кондитерських виробів; харчової хімії; процесів і апаратів харчових виробництв; мехатроніки та пакувальної техніки тощо).
Scopus author 57015504800
Web of Science Researcher ID: T-2607-2018
ORCID ID: 0000-0002-5580-3826
Контакти
ауд. Ж-600, тел. (044) 287-92-78
e-mail: litvynchuk@nuft.edu.ua